Jak zorganizować chrzciny w restauracji?

Jak zorganizować chrzciny w restauracji?

Chrzciny to nic innego jak przyjęcie z okazji chrztu dziecka. Wiele osób się zastanawia, czy lepiej świętować tę uroczystość w restauracji, czy może jednak w zaciszu własnego domu. Wątpliwości budzi w nas także wiele innych kwestii związanych z organizacją tego rodzinnego wydarzenia. Dziś postaramy się krok po kroku przejść przez wszystkie etapy przygotowywania chrzcin, aby ułatwić decyzję wszystkim tym, którzy robią to po raz pierwszy. Zarówno my, jak i nasze dziecko zasługujemy bowiem na to, aby tak wyjątkowy dzień spędzić bez zbędnego stresu, ciesząc się rodzinnym spotkaniem. Zaczynamy!

Jak wybrać restaurację na chrzciny?

Czytając bloga restauracji Okrasa dowiadujemy się, że wybierając restaurację i salę na chrzciny, warto wziąć pod uwagę nie tylko cennik i dostępne terminy, ale przede wszystkim własne preferencje i gusta zapraszanych gości. Nie każdy będzie się bowiem dobrze czuł w wyjątkowo ekskluzywnym i eleganckim miejscu, podobnie też nie każdemu będzie odpowiadała atmosfera panująca w nowoczesnych, industrialnych lokalach. Najlepiej zatem wybrać restaurację o neutralnej i klasycznej aranżacji wnętrza, gdzie panuje przyjazna i serdeczna atmosfera. Takim miejscem jest Okrasa, gdzie dzięki uniwersalnemu wystrojowi mamy szerszy wachlarz możliwości dekorowania stołu. To właśnie ten element skupi wokół siebie całą rodzinę. Co ważne, decydując się na organizację przyjęcia w Okrasie, kwestię dekoracji możemy spokojnie powierzyć obsłudze, nakreślając jedynie naszą wizję wystroju sali. Aby chwile spędzone razem były jeszcze przyjemniejsze, możemy zadbać o odpowiednią oprawę muzyczną. Wystarczy, że dostarczymy obsłudze pendrive z naszą ulubioną, nastrojową muzyką. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?

Jak dobrać menu na chrzciny w restauracji?

Organizując chrzciny w restauracji, warto także zwrócić uwagę na dobór odpowiedniego menu. Tutaj również najlepiej będzie postawić na klasykę, czyli w tym przypadku tradycyjną kuchnię polską. Wśród smaków znanych z dzieciństwa wszyscy zaproszeni goście z pewnością znajdą coś dla siebie. Właśnie takie dania w nowoczesnej odsłonie serwowane są w restauracji Okrasa. W menu lokalu znajdziemy szeroki wybór przystawek, zup, sałat, makaronów, a także dań z różnych rodzajów mięsa i ryb. Nie zabraknie też przepysznych tradycyjnych deserów oraz ciepłych i zimnych napojów. Co ważne, Okrasa oferuje przygotowanie specjalnego menu z okazji przyjęcia okolicznościowego. Możemy wybrać tu jedną z gotowych propozycji szefa kuchni, samodzielnie skomponować zestaw dań z menu lub zaproponować coś szczególnego, co chcielibyśmy zjeść właśnie podczas naszego przyjęcia. Tradycyjnie podczas imprez okolicznościowych restauracja serwuje gościom, przystawki, zupę, danie główne z wybranymi dodatkami w postaci ryżu, ziemniaków czy klusek śląskich, a także deser, napoje oraz pieczywo z sosami lub różnymi rodzajami masła.

Dania dla najmłodszych gości chrzcin

Restauracja Okrasa proponuje również specjalne dania dla dzieci uczestniczących w chrzcinach. Zdajemy sobie sprawę z tego, że podczas tak istotnych rodzinnych wydarzeń obecni są liczni młodsi reprezentanci rodu, którzy również potrzebują menu dopasowanego do swoich potrzeb. Dlatego też mamy w swojej ofercie dania przygotowane właśnie dla nich.

Dania z menu dla dzieci noszą u nas nazwy kojarzące się z popularnymi bohaterami bajek dla najmłodszych, co dodatkowo zachęca ich do skosztowania danej potrawy. I tak na przykład pod nazwą „Przysmak Królika Baksa” kryje się po prostu kolorowa sałatka obiadowa (obowiązkowo ze zdrową sałatą!), „Karoca Kopciuszka” to nic innego jak dyniowa zupa-krem, a „Miś Uszatek” to porcja ruskich pierogów ze śmietaną. Znajdziemy tu też dania polecane przez „Bolka i Lolka”, „Jasia i Małgosię” oraz deser „Królewna Śnieżka”, będący po prostu deserkiem lodowym z konfiturą owocową i bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *