Rodzaje opakowań do zgrzewu – jakie rozwiązanie będzie najlepsze dla Twojego biznesu?

Rodzaje opakowań do zgrzewu – jakie rozwiązanie będzie najlepsze dla Twojego biznesu?

Jeśli w Twojej restauracji serwowane są potrawy na wynos, musisz zadbać o odpowiednie pojemniki. Warto, aby były zarówno estetycznem jak i funkcjonalne. Wybierając opakowania na wynos do swojego punktu gastronomicznego, warto także odpowiednio dopasować je do rodzaju serwowanych potraw i specyfiki firmy. Branża HoReCa stale się rozwija — dostępnych opcji jest na rynku coraz więcej. 

Wiele barów czy restauracji ceni sobie opakowania do zgrzewu. Posiadają one wiele zalet. Przede wszystkim jest to świetny sposób na przetransportowanie płynnych potraw, jakie mogłyby się rozlać w zwykłym pojemniku z przykrywką. Pozwalają też na dłuższe zachowanie temperatury dania, dzięki czemu dotrze ono do klienta jeszcze ciepłe. Co więcej, chronią one potrawę przed ewentualnym uszkodzeniem i umożliwiają zautomatyzowanie procesu pakowania.

Jakie są główne rodzaje opakowań do zgrzewu? 

Aby dokonać najlepszej decyzji, najpierw trzeba zapoznać się z rodzajami opakowań do zgrzewu. Dostępnych opcji jest wiele. Najwygodniejszą opcją będzie wybór kilku różnych konfiguracji, odpowiadających daniom w menu — dobre dopasowanie wpłynie też na estetykę zamówienia, a to istotna kwestia. 

Pojemniki do zgrzewu jednodzielne

Najlepiej sprawdzą się na przykład do makaronów. Warto umieszczać w nich dania, które nie posiadają oddzielnych dodatków, jakie mogłyby pomieszać się w transporcie — tego typu opakowanie do zgrzewu to dobra opcja zarówno dla baru, jak i restauracji. To wygodne rozwiązanie również w przypadku pakowania oddzielnie dodatków do treściwych zup, takich jak ramen. Bulion umieszcza się wtedy w innym pojemniku. 

Pojemniki do zgrzewu dwudzielne

Tego typu opakowania to dobre rozwiązanie dla dań obiadowych, ponieważ w dużej komorze można umieścić na przykład ryż z kurczakiem, a w mniejszym surówkę. Dzięki wygodnemu podziałowi składniki nie zmieszają się. Warto dodać, że to często wybierana opcja cateringowa. 

Pojemniki do zgrzewu trójdzielne

Takie pudełka najlepiej sprawdzą się w przypadku bardziej skomplikowanych dań — to świetna opcja na oddzielenie od siebie dodatków, na przykład owoców, jogurtu i naleśników, aby mieć pewność, że każdy składnik pozostanie świeży. 

Pojemniki do zgrzewu na zupę

Zgrzewane pudełka to jedna z najlepszych opcji do serwowania zupy, ponieważ zapobiegają rozlaniu, a dzięki specjalnej powłoce, nie przemakają. Nie istnieje wygodniejszy sposób na dowożenie bulionów, dlatego jeśli serwujesz w swojej restauracji dania płynne, koniecznie zakup ten rodzaj pojemników do zgrzewu! 

Pojemniki do zgrzewu z trzciny cukrowej

To ekologiczna alternatywa. Z pewnością docenią to wszyscy, dla których kwestie środowiskowe są istotne podczas wybierania, z jakiego miejsca zamówić jedzenie. Mniejsza ilość plastiku to nie tylko ochrona planety, ale również szansa na zbudowanie pozytywnego wizerunku firmy! 

Nie wiesz, gdzie szukać trwałych opakowań do zgrzewu? Koniecznie zajrzyj na stronę Cantino. Nasza szeroka oferta sprawia, że zamówisz wszystko w jednym miejscu, a co za tym idzie, zaoszczędzisz czas i pieniądze! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *