Namiot reklamowy z nadrukiem

Namiot reklamowy z nadrukiem Konkurencja w żadnym biznesie nie śpi. Jeśli zatem prowadzisz swoją firmę, naturalnym jest, że musisz niemal każdego dnia wymyślać jakiś nowy sposób na przyciągnięcie klientów do swoich produktów. Wydaje się, że dotychczasowe środki masowego przekazu nie spełniają już tego zadania aż tak skutecznie, jak miało to miejsce jeszcze kilka czy kilkanaście lat temu. Nie przejmuj się jednak, jako przestrzeń reklamową możesz wykorzystać właściwie […]

Remont w lokalu? Sprzątanie nie musi być trudne – 5 dobrych rad

Remont w lokalu? Sprzątanie nie musi być trudne – 5 dobrych rad Remont – mały czy duży zawsze napawa nas energią i nadzieją na zmiany, oczywiście na lepsze. Jednak wizja mozolnego sprzątania po remoncie studzi zapał każdego, nawet największego optymisty. Jak sprawić, żeby sprzątanie po remoncie było łatwiejsze i szło sprawniej? Przecież każda minuta i godzina zamknięcia lokalu to strata, a w najlepszym wariancie – brak zysku. Sprawdź nasze […]

6 sposobów promowania fanpage restauracji na Facebooku

Stworzyłeś stronę fanpage restauracji na Facebooku. Co teraz? Jak zacząć promować swoją nową stronę na Facebooku, aby pozyskać fanów i zachęcić ich do zaangażowania? Oto sześć sposobów promowania fanpage’a: 1. Użyj sieci, którą już posiadasz Jeśli ktoś już dołączył do Twojej listy mailingowej, najprawdopodobniej zechce dołączyć również na Facebooku. Wyślij e-mail do swojej listy kontaktów, ogłaszając swoją nową stronę i zapraszając ludzi do polubienia Twojej restauracji […]

Dobra restauracja to czysta restauracja

Dobra restauracja to czysta restauracja Dobra restauracja to nie tylko przepyszne jedzenie. Tak naprawdę na pozytywne wrażenia po wizycie w danym miejscu składa się wiele czynników. Bez wątpienia trudno sobie wyobrazić lokal gastronomiczny, w którym warunki panujące w pomieszczeniach restauracyjnych odstają od ogólnie przyjętych norm. Zwłaszcza jeśli chodzi o czystość. Higiena w restauracji ma wpływ na jej sukces. Klientów nie da się oszukać w tej kwestii. A wszelkie niedopatrzenia ze strony standardów higienicznych zostaną prędzej czy później […]

Tajemniczy klient w restauracji

Tajemniczy klient w restauracji Kim jest tajemniczy klient w restauracji Każdy z nas czasami chodzi do restauracji. Po wyjściu z niej zazwyczaj nie pamiętamy szczegółów wizyty, takich jak czas oczekiwania na kartę dań, ani tego, czy kelner sam podszedł, czy też trzeba było go zawołać. Zadaniem tajemniczego klienta w restauracji jest właśnie zwrócenie uwagi na wszystkie aspekty związane z pobytem w danej lokalizacji, a następnie podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z osobami, […]

Jak bezpiecznie przewozić żywność? Jakie pojemniki transportowe wybrać?

Jak bezpiecznie przewozić żywność? Jakie pojemniki transportowe wybrać?   Transport żywności to operacja, która wymaga zachowania szczególnej uwagi i ostrożności. W czym więc przewozić produkty spożywcze? Jakich certyfikatów potrzebujemy? Na co zwrócić szczególną uwagę? Jak przewozić żywność w bezpieczny sposób? To, w jaki sposób zabierzemy się do transportu, zależy od rodzaju ładunku, który będziemy przewozić. Generalnie żywność jest towarem wymagającym szczególnej troski i ostrożności. Różne niekorzystne warunki […]

Dlaczego warto zainwestować w kuchnie indukcyjne do lokalu gastronomicznego?

Dlaczego warto zainwestować w kuchnie indukcyjne do lokalu gastronomicznego? Technologia indukcji daje nam ogromne możliwości w kuchni. W ciągu ostatnich kilku lat rozwinęła się do tego stopnia, że pozwala podnieść wydajność pracy, a także obniżyć koszty wydawania kolejnych posiłków – co jest ogromnie ważne dla właścicieli lokali gastronomicznych. Dlaczego warto inwestować w kuchnie indukcyjne? Przyjrzyjmy się im bliżej. Jak działa kuchnia indukcyjna? Dzięki […]

Producenci kotłów warzelnych – top 5 producentów

Producenci kotłów warzelnych – top 5 producentów Kotły warzelne to niezbędne urządzenia w wielu masarniach i innych przedsiębiorstwach związanych z gastronomią. Dzięki nim można gotować mięso, wędliny, wyroby wędliniarskie i topić tłuszcze. Wybór takiej maszyny jest prosty jedynie pozornie, ponieważ trzeba zwrócić uwagę na wiele parametrów podczas kupowania urządzenia. U jakich producentów warto więc zamawiać kotły warzelne? Zasada Fabryka Maszyn (ZFM) Zasada Fabryka […]

Segregacja odpadów w lokalach gastronomicznych

Segregacja odpadów w lokalach gastronomicznych Lokale gastronomiczne i hotele to specyficzne miejsca, w których segregacja, składowanie i utylizacja odpadów stwarza wyjątkowe wyzwanie. Prawo bowiem ściśle kodyfikuje w jaki sposób ma to być wykonane. W tego typu obiektach nie wolno przechowywać żywności po terminie, ani ponownie jej przetwarzać. Dania, które nie zostały zjedzone przez klientów muszą zostać wycofane i zutylizowane, nie można ich z powrotem włączyć do obiegu. Utylizacja odpadów pokonsumenckich musi być […]

Jaki ekspres do kawiarni i restauracji? Jaki powinien być dobry ekspres dla gastronomii?

Jaki ekspres do kawiarni i restauracji? Jaki powinien być dobry ekspres dla gastronomii? Ekspres do kawy to jedno z najważniejszych urządzeń w każdej kawiarni i restauracji. Jest ono stale użytkowane, dlatego wybierając je nie możemy kierować się niską ceną, a jakością wykonania i wytrzymałością. Na co zatem warto zwrócić uwagę szukając profesjonalnego ekspresu do kawy do swojej kawiarni lub restauracji? Rodzaje ekspresów do kawy Podstawowy podział ekspresów do kawy obejmuje […]