Łosoś z grilla w dwóch odsłonach

Zobacz bardzo łatwe i szybkie przepisy na łososia z grilla w dwóch odsłonach: aromatyczny łosoś z przyprawami i mieszanką świeżych ziół w oliwie z oliwek oraz delikatny łosoś w marynacie ziołowej z masełkiem czosnkowym i sosem jogurtowym. Łosoś z grilla odsłona I Składniki: Sposób przygotowania: Łosoś z grilla odsłona II Składniki: Sposób przygotowania: Smacznego

Aromatyczny karp pieczony z posypką migdałową

Karp kojarzy nam się ze świętami Bożego Narodzenia, gdzie pośród dań wigilijnych jedną z najbardziej znanych potraw rybnych jest właśnie karp. Niektórzy nie lubią karpia, za dużą ilość ości, która się w nim znajduje. Znowu inni nie wyobrażają sobie bez niego wieczerzy wigilijnej. Tą przepyszną królewską rybę można serwować na wiele sposobów. Karpia można smażyć, piec w piekarniku czy grillować na ruszcie. Poniżej przepis na przepysznego karpia, pieczonego […]

3 przepisy na wigilijne śledzie w nietypowej wersji

Śledzie na polskich stołach goszczą regularnie. Oprócz wieczerzy wigilijnej podawane są przez cały rok jako przekąska, podczas różnych uroczystości, domowych imprez czy biesiad. Przepisów na tą smaczna rybę jest bardzo dużo. Można je marynować, piec lub smażyć. Zaczynając od tradycyjnych przepisów na śledzie w oleju czy occie, w śmietanie, w sosie tatarskim, kończąc na przepisach ze śledziami na słodko z rodzynkami lub z żurawiną, czy orzechami. Ile gustów i upodobań, tyle przepisów. Znajdź […]

Ryba po grecku

Ryba po grecku to popularne danie wśród potraw rybnych na polskich stołach. Idealna na ciepło jako danie obiadowe oraz na zimo jako przekąska lub kolacja. Świetnie się również prezentuje podczas Wieczerzy Wigilijnej. Czym się charakteryzuje ryba po grecku? To połączenie soczystej ryby (usmażonej lub ugotowanej na parze) z aromatycznym sosem z duszonych warzyw. Najczęściej polecaną rybą do tego dania jet miruna. Może być też dorsz lub morszczuk. […]

Śledzie na wigilię – cztery tradycyjne przepisy

Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów na tradycyjne wigilijne śledzie. Poniżej przygotowaliśmy śledzie w 4 bardzo tradycyjnych odsłonach, które świetnie sprawdzą się nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale i w ciągu całego roku. Idealne na imprezy w domu jako przekąska lub po prostu kiedy najdzie Cię ochota na śledzia 😉 Śledzie w oleju Składniki: Przygotowanie: Śledzie w oleju z cebulką i musztardą Składniki: Przygotowanie: Śledzie w śmietanie Składniki: Przygotowanie: Śledzie w sosie tatarskim Składniki: Przygotowanie: […]