Tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc

Tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc Sprawdź przepis na polski tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc, którego nie może zabraknąć na Twoim stole w te święta. Barszcz biały na wędzonych żeberkach i boczku, w połączeniu z białą kiełbasą, z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo i udekorowany natką pietruszki to istna kwintesencja smaku. Aromatu dodadzą majeranek oraz czosnek. To jak, zaczynamy gotowanie?   Składniki: Wykonanie: Smacznego 🙂

Wigilijny barszcz z uszkami

Wigilijny barszcz z uszkami Wigilijny barszcz z uszkami obok zupy grzybowej to 1 z 12 tradycyjnych potraw wigilijnych. Ten postny wywar warzywny, w którym główną rolę odgrywają buraki na stałe zagościł  w świątecznym menu większości Polaków. Barszcz przygotowywany jest zazwyczaj na zakwasie buraczanym lub na wywarze ze świeżych buraków. Podawany z uszkami nadziewanymi grzybkami lub pasztecikami z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty zadowoli niejedno podniebienie. Jak zrobić wigilijny barszcz […]

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni Sezon jesienny w pełni. Na takie chłodne dni w sam raz sprawdzi się przepis na klasyczną i pożywną zupę krem z dyni. Spróbuj jej niepowtarzalnego smaku z dodatkiem gałki muszkatołowej i curry. Pyszna, aksamitnie gładka i bardzo aromatyczna. A dzięki dodatkom, które wybierzesz na pewno twoja rodzina nie przejdzie obojętnie obok tak smakowitego talerza. Propozycji podania tej kremowej rozpusty jest bardzo wiele. Wybierz dodatki z naszych propozycji podania. […]