Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami W wielu polskich domach na wigilijnym stole królują krokiety z kapustą i grzybami. Smakują wybornie w połączeniu z czerwonym barszczem. Tym popularnym daniem Polacy zajadają się cały rok, nie tylko od święta. Krokiety z kapustą i grzybami świetnie sprawdzą się jako ciepłe danie główne lub jako zimny lunch do pracy. Poniżej przedstawiamy przepis na naleśniki w chrupiącej panierce z dodatkiem farszu z kiszonej kapusty i grzybów. Zobacz jak łatwo […]

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese Przenieś się do słonecznej Italii i zaserwuj swojej rodzinie na obiad Spaghetti bolognese. To kultowe danie robi się błyskawicznie. Nie trzeba się przy tym wykazywać jakimiś nadzwyczajnymi zdolnościami kulinarnymi. Każdy sobie tu poradzi! Spaghetti bolognese lubią zarówno dzieci jak i dorośli. Zadbaj o odpowiednia oprawę, dzięki której wspólny obiad zmieni się w przepyszną i rodzinną formę spędzenia czasu z najbliższymi. Przez żołądek do serca 😉 Na stół […]

Kapuśniak

Kapuśniak Przepis na pożywny kapuśniak z kiszonej kapusty, w asyście pysznej włoszczyzny i aromatycznych przypraw oraz wędzonego boczku i żeberek. To świetna propozycja na chłodniejsze dni, kiedy chcesz, aby twoja rodzina zjadła kaloryczny i syty posiłek. Rozgrzej się tej jesieni i zaserwuj na obiad tradycyjny polski kapuśniak.   Składniki na kapuśniak: Sposób wykonania: Smacznego 😉 Na deser po pysznym obiedzie polecamy Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką

Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście Żeberka w kapuście polecają się na obiad. Rozgrzewające danie na jesień jak znalazł. Przepyszne połączenie soczystych żeberek z kapustą, boczkiem, cebulką, grzybami i jabłkami. A wszytko to oblane sokiem tłoczonym z jabłek oraz odrobiną miodu. Mimo, że danie to nie należy do najszybszych podczas robienia, to jednak warto trochę się natrudzić. Czas spędzony w kuchni wynagrodzi Ci wspaniały smak i niezapomniany aromat tej potrawy. Składniki Sposób przygotowania Gotowe 🙂 […]

Domowa grochówka

Domowa grochówka Domowa grochówka to doskonały pomysł na gorący i sycący obiad jednogarnkowy. Ta pożywna zupa często określana mianem “grochówka wojskowa” to połączenie wędzonego boczku z żeberkami i kiełbasą, grochu łuskanego, świeżej włoszczyzny oraz aromatycznych przypraw. Konsystencja grochówki powinna być gęsta. Grochówka ma jeszcze jeden mały sekret: nie trzeba się martwić, że musi być zjedzona pierwszego dnia po przygotowaniu. Można ją trzymać do trzech dni w chłodnym miejscu. […]

Łosoś z grilla w dwóch odsłonach

Łosoś z grilla w dwóch odsłonach Zobacz bardzo łatwe i szybkie przepisy na łososia z grilla w dwóch odsłonach: aromatyczny łosoś z przyprawami i mieszanką świeżych ziół w oliwie z oliwek oraz delikatny łosoś w marynacie ziołowej z masełkiem czosnkowym i sosem jogurtowym. Łosoś z grilla odsłona I Składniki: Sposób przygotowania: Łosoś z grilla odsłona II Składniki: Sposób przygotowania: Smacznego

Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką

Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką Chłodnik to letnia wersja zupy podawana na zimno, najlepiej w temperaturze poniżej 14°C. Wspaniale sprawdzi się w upalne lato, kiedy to nie ma się ochoty na bardzo kaloryczne dania. W sam raz na szybki obiad. Swoja prostotą w sposobie wykonania zachęci nawet osoby, które na co dzień nie mają wiele wspólnego z gotowaniem. Chłodnik to również świetna alternatywa dla osób, które dbają o swoja sylwetkę. Dlaczego? Chłodnik składa […]

Żeberka w sosie barbecue z grilla

Żeberka w sosie barbecue z grilla Żeberka w sosie barbecue z grilla polecają się w sezonie letnim. Zostań mistrzem grilla i zaskocz swoim znajomych delikatnym i soczystym mięsem, które rozpływa się w ustach. Pikanterii żeberkom doda słodko-ostry smak sosu barbecue z odrobiną burbonu. Skorzystaj  z przepisu poniżej i ciesz się smakiem grillowanych żeberek! Składniki: Żeberka w sosie barbecue z grilla Sposób wykonania: Żeberka w sosie barbecue z grilla Smacznego Zobacz również żeberka […]

Leczo z sezonowych warzyw

Leczo z sezonowych warzyw Sezon na warzywa w pełni. To świetna okazja, aby wykorzystać ten fakt w kuchni i przygotować klasyczne warzywne leczo. To danie jednogarnkowe sprawdzi się w cieplejsze dni jako główny posiłek lub ciepła kolacja. Pyszne i aromatyczne leczo z sezonowych warzyw to idealne połączenie słodko kwaśnych pomidorów, ze słodką kolorową papryką, delikatną cukinią oraz chrupiącą cebulką. Dodatkowo po przygotowaniu większej ilości tej potrawy, smak lecza można zachować […]

Tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc

Tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc Sprawdź przepis na polski tradycyjny barszcz biały na Wielkanoc, którego nie może zabraknąć na Twoim stole w te święta. Barszcz biały na wędzonych żeberkach i boczku, w połączeniu z białą kiełbasą, z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo i udekorowany natką pietruszki to istna kwintesencja smaku. Aromatu dodadzą majeranek oraz czosnek. To jak, zaczynamy gotowanie?   Składniki: Wykonanie: Smacznego 🙂