header-image

Napoje gazowane z syropu? 10 powodów, dla których warto korzystać z nich w gastronomii

Napoje gazowane z syropu? 10 powodów, dla których warto korzystać z nich w gastronomii

Masz dosyć wiecznego bałaganu na barze, zawalonego butelkami magazynu i biegania do lodówki po kolejną zamówioną puszkę napoju? Chciałbyś zwiększyć sprzedaż napojów i zacząć na nich lepiej zarabiać? Skorzystaj z doświadczenia największych sieci gastronomicznych i sprawdź, dlaczego dyspenser do napojów zimnych może być dla Ciebie doskonałym rozwiązaniem.

Jeszcze do niedawna opcja serwowania napojów gazowanych z syropu zarezerwowana była tylko dla największych klientów gastronomicznych. Jednak teraz, dzięki syropom HMDrinks, alternatywa dla napojów w butelkach jest dostępna dla każdego gastronoma. To rozwiązanie ma wiele plusów. Jakich? Poniżej przedstawiamy 10 powodów, dla których warto wzbogacić ofertę swojego lokalu o napoje na bazie syropów.

1. Zaserwujesz nowość w ulubionych smakach

HMDrinks to marka, która oferuje syropy dla gastronomii. W ofercie znajdziesz 4 najbardziej znane i lubiane przez klientów smaki: Cola, Lemoniada, Orange i Ice Tea. Napoje w łatwy sposób przygotujesz łącząc syrop z wodą lub korzystając ze specjalnej maszyny (dystrybutora) do napojów.

Choć smak Coli jest niezwykle popularny, klienci coraz częściej szukają innych marek niż te znane od lat. Korzystając z syropów HMDrinks oferujesz klientom zatem nie tylko coś dobrego, ale także coś nowego i świeżego. Nową jakość o znanym smaku.

2. Usprawnisz pracę

Dyspenser do napojów gazowanych jest niezwykle łatwy i intuicyjny w obsłudze. Podpięta do niego butla z gazem CO2 oraz wmontowany system chłodzenia sprawiają, że napoje z urządzenia są zawsze odpowiednio nagazowane i schłodzone. Zaserwujesz je szybko naciskając wybrany nalewak. Podłączając do dyspensera cztery 5-litrowe kartony syropu, w jednym miejscu będziesz miał aż 160 litrów gotowych napojów oraz nielimitowaną wodę gazowaną i niegazowaną. Zobacz jaka to wygoda!

3.Zastąpisz wodę w butelkach – wodą z urządzenia do sporządzania napojów zimnych

Poza serwowaniem napojów smakowych dyspenser do napojów daje możliwość serowania wody – gazowanej i niegazowanej. Dzięki zamontowanemu filtrowi do wody serwowana woda będzie krystalicznie czysta i smaczna. Nie musisz już gromadzić zgrzewek z butelkami wody. Poza tym zarabiasz: koszt wody z dyspensera to koszt bieżącej wody, a cena sprzedaży – regularna.

4. Zaoferujesz Dolewkę

Dolewka to lubiana przez wszystkich klientów forma zakupu napojów. Daje pijącemu szansę napełniania kubeczka tyle razy, ile ma na to ochotę, dowolnie wybranym napojem. Zdecydowanie łatwiej jest sprzedać napój w takiej postaci niż tradycyjny napój w puszce czy butelce. Klient ma poczucie, że nie tylko otrzymał coś gratis, ale także, ma możliwość kosztowania różnych smaków i poczucie swobody, które niezwykle pozytywnie oddziałuje na klienta i przekłada się na jego myślenie o lokalu jako o miejscu, w którym czuje się po prostu dobrze.

5. Pozbędziesz się bałaganu na barze

Urządzenie do serwowania napojów to cztery smaki plus woda w jednym miejscu. Można je ustawić w miejscu dostępnym dla klientów lub przy barze. Dzięki temu nikt z obsługi nie będzie musiał biec po napój na zaplecze czy do lodówki. Na barze wreszcie zapanuje porządek, a barmani będą pracować wydajniej i szybciej obsłużą klienta.

Do miejsc, gdzie przygotowuje się szczególnie dużo drinków i gdzie serwuje się duże ilości napojów, warto wykorzystać bardzo funkcjonalne urządzenie, tzw. pistolet barmański. Urządzenie to składające się z pistoletu z przyciskami do dystrybucji napojów, metalowego kabla, filtra do wody i przyłącza do butli CO2, jest wygodne w użyciu i poręczne, a sposób nalewania, który oferuje, niezwykle efektowny.

6. Ograniczysz miejsca magazynowane

Wreszcie pozbędziesz się zgrzewek puszek i butelek z napojami i wodą. Syropy sprzedawane są w opakowaniach typu bag-in-box, czyli worek z syropem w kartonie. Dzięki kranikowi, w który wyposażony jest każdy karton, łatwo dozować syrop. Koncentraty są niezwykle wydajne. Z jednego 5-litrowego kartonu syropu można przygotować 37,5 litra gotowego do wypicia napoju. Zatem jeden karton zastępuje aż 75 półlitrowych butelek!

7. Zmniejszysz ilość śmieci

Mniejsza ilość kupionych butelek, to mniejsza ilość śmieci. Klienci coraz częściej świadomie wybierają lokale, które dbają o środowisko i stosują działania mające na celu ochronę planety. Korzystając z dyspensera, napojów z koncentratów i szklanych kubeczków wielorazowego użytku z pewnością będziesz dużo bardziej eko niż wtedy, gdy serwujesz napoje w puszkach i plastikowych butelkach. Faktycznie zmniejszysz ilość wyrzuconych śmieci, co przełoży się także na Twoje oszczędności.

8. Zadbasz o modny i nowoczesny wizerunek

Posiadanie urządzenia do napojów gazowanych tworzy modny i nowoczesny wizerunek – napoje z dystrybutora kojarzą się klientom z dużymi sieciami, profesjonalnym podejściem i atrakcyjną ofertą, w której króluje Dolewka.

Dyspenser do napojów z koncentratów HMDrinks prezentuje się bardzo atrakcyjnie i z łatwością wpisze się w przestrzeń lokalu, dodając jej nowoczesnego sznytu. Gdybyś jednak chciał pójść o krok dalej i stworzyć własną markę napojów gazowanych, możesz pokusić się o zmianę obudowy, logotypu, logówek, a nawet nazw napojów. Takie rozwiązanie pozwoli Ci w łatwy sposób promować Twoją własną markę oraz zadbać o spójność i dopasowanie Twojej oferty.

9. Nie będziesz musiał podpisywać umowy

Współpraca z HMDrinks nie wiąże się z podpisywaniem umowy zobowiązującej do zakupu określonych ilości produktów. Zamawiasz to, co chcesz, tyle, ile potrzebujesz, wtedy, kiedy Ci pasuje. HMDrinks syropy dostarczy Ci kurierem już następnego dnia. Nie musisz jechać do hurtowni, martwić się transportem i układaniem zgrzewek w magazynie.

10. Zaoszczędzisz

Napój na bazie syropu, to bardzo duże oszczędności. Oszczędzasz czas na zakupach, gdyż syropy dostarcza do Ciebie kurier pod wskazany adres. Oszczędzasz miejsce w magazynie, gdyż koncentraty są bardzo wydajne i nie musisz gromadzić butelek. I najważniejsze: oszczędzasz pieniądze, gdyż koszt 1 litra gazowanego napoju przygotowanego z syropu to 2,66 zł netto. To cena znacznie niższa od tej, którą oferują hurtownie za tradycyjne napoje w puszcze i butelce.

HMDrinks to jedyna polska marka, która oferuje napoje z syropów dla gastronomii. W ofercie producenta znajdziesz zarówno dyspenser do napojów, jak i soda konektor, specjalny rodzaj wtyczki, który umożliwi Ci podłączenie syropów HMDrinks z każdym dystrybutorem do napojów. Daje Ci to możliwość korzystania z maszyny, którą już posiadasz lub szansy zakupu urządzenia do sporządzania napojów zimnych na rynku wtórnym. Rozwiązań – tak jak korzyści – jest wiele. Skontaktuj się z HMDrinks. Zobacz na hmdrinks.pl dostępne urządzenia do napojów oraz zamów zestaw testowy syropów HMDrinks.

Comments 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem