Nadzienia do pączków, które powinny królować w cukierni i piekarni w tłusty czwartek!

Nadzienia do pączków, które powinny królować w cukierni i piekarni w tłusty czwartek!

Tłusty czwartek to najlepsza okazja, aby trochę pofolgować swojemu zamiłowaniu do słodkich wypieków. W ten jeden dzień możesz jeść pączki bez żadnych ograniczeń, ciesząc się ich puszystą, delikatną konsystencją oraz kremowym, słodkim nadzieniem. Jeśli prowadzisz piekarnię lub cukiernię, powinieneś dobrze się przygotować na szturm klientów spragnionych pachnących pączków. A jakie rodzaje nadzienia najlepiej się w nich sprawdzą? Oto kilka sprawdzonych propozycji.

Obecnie możliwości co do wyboru odpowiedniego wsadu do pączków są niemal nieograniczone. Dostępne są zarówno gotowe produkty lub można samemu poeksperymentować i przygotować smaczne nadzienie. Tłusty czwartek już niebawem, dlatego postanowiliśmy podzielić się kilkoma najlepszymi i najsmaczniejszymi nadzieniami, które sprawią, że pączki będą palce lizać i sprzedawać się w tym dniu jak ciepłe bułeczki.

Oto kilka sprawdzonych propozycji

Nadzienie z róży

Czyli klasyka gatunku. Słodkie, kremowe i delikatne nadzienie z róży sprawdza się zawsze. I choć używane jest przez prawie każdą piekarnię i cukiernię, to prawdopodobnie nie znudzi się nam nigdy. Idealnie wręcz komponuje się ze smakiem pączków, osładza je i nadaje im wspaniałego aromatu. Nadzienie zawiera przetworzone w wysokiej temperaturze i przetarte płatki róży damasceńskiej lub fałdziolistnej. Kto raz spróbuje – obdarzy je uwielbieniem na całe życie.

Nadzienia owocowe

Doskonale sprawdzą się w pączkach także nadzienia owocowe. Do ich produkcji używa się wielu gatunków owoców: malin, jagód, moreli, wiśni, truskawek, rabarbaru, porzeczki i żurawiny. Dość, by trafić w gust każdego z Twoich klientów. Słodkie, dobrze przetarte nadzienie owocowe to doskonała alternatywa dla nadzienia różanego. Pokochają je nawet Twoi najmłodsi klienci. Jednak wybór najlepszego nadzienie może Ci przysporzyć pewnych trudności. Aby nie kupić cukru doprawionego owocami, wybieraj jedynie produkty znanego na rynku i cieszącego się uznaniem klientów producenta przykładowo na http://www.poltino.pl/pl/b2b/cty/nadzienia-owocowe-extra. Powinien on oferować szeroki wybór smaków nadzienia, dzięki czemu możesz zamówić wszystkie potrzebne Ci produkty w jednym miejscu.

Zwróć uwagę na zawartość owoców oraz konsystencję nadzienia i wielkość opakowania. Dobrze, jeśli w nadzieniu widoczne są bardzo drobne kawałeczki owoców. A duże opakowanie pozwoli Ci na optymalizację kosztów przygotowania smakołyków. Tylko nadzienie najwyższej jakości zapewni zadowolenie Twoich klientów i wzrost wyników  sprzedaży w Twojej cukierni lub piekarni.

Nadzienie czekoladowe

Gorące nadzienie z czekolady mlecznej o delikatnej, lekko płynnej konsystencji to jeden z najlepszych dodatków do pączków. Niebiańsko słodka, rozpływająca się w ustach czekolada rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości. Zwłaszcza tych najmłodszych. Tak przygotowane pączki będą miały wspaniały smak i idealną konsystencję. Można polać je czekoladową polewą lub posypać cukrem pudrem.

Nadzienie czekoladowe można przygotować samodzielnie: wystarczy tylko rozpuścić mleczną czekoladę z mlekiem w kąpieli wodnej. Dodać tylko odrobinę mleka, aby konsystencja nadzienia nie była zbyt płynna. Tak nadziane pączki najlepiej podawać na gorąco.

Nadzienie kokosowe

To wspaniała propozycja dla miłośników popularnych, kokosowych kuleczek. Nadzienie możesz kupić jako produkt gotowy, albo przygotować je w swojej cukierni samodzielnie z wiórków kokosowych oraz mleka kokosowego. Przetarte na gładką, kremową masę i podgrzane, cudownie rozpływają się w ustach z każdym kęsem pączka. Pączki z nadzieniem kokosowym warto polać gęstym lukrem, a następnie posypać wiórkami kokosowymi. Będą wówczas nie tylko pyszne, ale także piękne i apetyczne.

Nadzienie kajmakowe

Kajmak to masa o smaku tradycyjnych krówek, która powstaje ze skondensowanego, słodzonego mleka. Takie nadzienie jest może nieco zaskakujące, ale także przepyszne. Ma idealną, kremową konsystencję i cudownie słodki smak. Jego kolor pięknie komponuje się z barwą pączka, ciesząc oko i wzmagając apetyt. Nadzienie kajmakowe możesz przygotować samodzielnie, ale zakup gotowego również jest dobrym pomysłem. Zastosowanie kajmaku w pączkach gwarantuje zadowolenie wszystkich klientów uwielbiających bardzo słodkie wypieki.

Nadzienie budyniowe

Do nadziewania pysznych pączków możesz użyć także zwykłego budyniu. Najlepiej sprawdzi się budyń o smaku waniliowym lub śmietankowym. Wierzch pączka posyp cukrem pudrem lub polej lukrem z dodatkiem skórki cytrynowej albo wiórków kokosowych – zachwycający smak gwarantowany!

Choć klienci lubią eksperymentować i poszukują nowych smaków klasycznych wypieków, to jednak nie możesz zapomnieć o przygotowaniu pączków z nadzieniem owocowym – to ono cieszy się wciąż niesłabnącą sympatią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *