Catering sushi – w czym tkwi jego fenomen wśród firm?

Catering sushi – w czym tkwi jego fenomen wśród firm?

Catering sushi jest usługą, z której korzystają nie tylko klienci indywidualni, miłośnicy japońskiej kuchni i smakosze sushi, lecz sięga po niego także coraz więcej polskich firm, które pragną zapewnić swoim pracownikom wysokiej jakości wyżywienie oraz zadbać o ich dobre samopoczucie w czasie wykonywania obowiązków zawodowych, podczas spotkań integracyjnych i wyjazdów służbowych. Nie dzieje się to bez przyczyny – sushi samo w sobie jest bowiem daniem nie tylko egzotycznym, smacznym i pożywnym, ale także dostarcza energii i cennych składników odżywczych na cały dzień.

W czym tkwi fenomen sushi i popularność tego dania wśród firm?

Sushi jest najbardziej znanym i rozpoznawalnym daniem tradycyjnej kuchni japońskiej. Jego ogromna popularność na całym świecie wynika z oryginalnego charakteru, niskiej kaloryczności oraz istotnych korzyści zdrowotnych, jakie gwarantuje regularne sięganie po to zdrowe i pożywne danie. Catering sushi jest doskonałym wyborem dla praktycznie każdego, w tym osób regularnie ćwiczących, odchudzających się, a także prowadzących siedzący tryb życia. Niska kaloryczność oraz lekkostrawność sprawiają, że jedzenie sushi nie powoduje tycia i nieprzyjemnego uczucia ciężkości, co czyni z niego idealną propozycję na lunch w pracy, przekąskę podczas spotkania integracyjnego czy firmowego wyjazdu.

Z uwagi na popularność sushi wśród mieszkańców dużych miast, firmy coraz częściej sięgają po catering sushi pragnąć zaoferować swoim pracownikom pełnowartościowy, zdrowy oraz dodający solidną porcję energii posiłek. Nie czynią tego jednak całkowicie bezinteresownie – porcja dobrej jakości sushi wykonanego zgodnie z japońską recepturą, z wysokiej jakości składników, dostarcza organizmowi wiele cennych witamin, minerałów oraz składników odżywczych. W efekcie praca po takim posiłku staje się wydajniejsza, szybsza i przyjemniejsza, co pozytywnie wpływa na codzienną działalność firmy przynosząc jej wymierne korzyści nie tylko w postaci poprawy jej funkcjonowania, ale także większego zadowolenia pracowników. A jak wiadomo, zadowolony pracownik to dobre wyniki biznesu.

Jak wybrać dobry catering sushi dla firm? Na co zwracać uwagę?

Zadowolenie pracowników z regularnej dostawy japońskich przysmaków jest jednak ściśle uzależnione od wyboru firmy oferującej usługę catering sushi. Poszukując godnego zaufania dostawcy, szczególną uwagę należy zwrócić nie tyle na koszt gotowych dań, co na ich jakość oraz sposób przygotowywania. Receptury sushi w głównej mierze opierają się bowiem na surowych składnikach, które muszą być zawsze świeże oraz odpowiedniej jakości. Za przygotowywanie sushi powinni natomiast odpowiadać doświadczeni kucharze, którzy ukończyli odpowiednie kursy i szkolenia pozwalające im na przygotowywanie sushi w pełnej zgodzie z japońską sztuką kulinarną.

Nie bez znaczenia pozostaje także koszt dostarczenia gotowych produktów oraz możliwość skorzystania z atrakcyjnych promocji i zniżek dostępnych dla stałych klientów. Warto zdecydować się na catering sushi u tych firm, którzy oferują darmową dostawę dań pod wskazany adres w sytuacji złożenia zamówienia na określoną kwotę oraz dodatkowo regularnie udostępniają klientom atrakcyjne akcje rabatowe, dzięki którym sushi można zamówić w naprawdę atrakcyjnych cenach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *