header-image

Bartek Kieżun

Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie
tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim
Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna
Polska.

Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne,
organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w
konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia
została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy
przewodnik kulinarny roku. Z kolei „Portugalia do zjedzenia” zajęła 3.
miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym
konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

Wydane książki

Strona autora

https://www.facebook.com/KrakowskiMakaroniarz/

Comments 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem