Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie
tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim
Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna
Polska.
Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne,
organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w
konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia”
została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy
przewodnik kulinarny roku. Z kolei „Portugalia do zjedzenia” zajęła 3.
miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym
konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
Wydane książki
- Italia do zjedzenia
- Portugalia do zjedzenia
- Stambuł do zjedzenia